VIZITĂ LA UNITATEA DE CERCETARE SANIMED DE LA CĂLUGĂRENI

VIZITĂ LA UNITATEA DE CERCETARE SANIMED DE LA CĂLUGĂRENI

12 ani de muncă, 27 de proiecte de cercetare, capital privat consistent, peste 24 de milioane de euro din fonduri europene, determinarea de a lăsa ceva în urmă, inovație și cercetare la cel mai înalt nivel și cu mai buni profesioniști din domeniu – de la profesori doctori, academicieni renumiți, la tineri ambițioși și dedicați cercetării.

La doar 35 km de Giurgiu, în comuna Călugăreni, există SANIMED – Unitate de Cercetare şi Servicii Inovative în Biotehnologii Avansate, acolo unde sunt realizate produse inovative în medicină, cosmetică, dar sunt efectuate şi cercetări în domenii precum virusologie, imunologie sau bacteriologie.

Ieri, 4 mai, primarul Nicolae Barbu a participat la o vizită organizată de președintele Cătălin Hideg, în cadrul platformei științifice și în fabrica Sanimed, alături de ministrul plenipotențiar Mihai Montanu, senatorul Cristian Marciu, deputatul Elena Dinu, secretar al Comisiei de Sănătate și Familie din Camera Deputaților, directorul general Unifarm SA, Adrian Ionel.

Printre proiectele Sanimed(singurul institut privat, 100% românesc) aflate în lucru sau în curs de realizare se numără pansamentele pe bază de colagen care ajută la vindecarea mult mai rapidă a rănilor și a arsurilor și cosmeticele miraculoase din colagen natural din gama Colladerma.

Sanimed este pe cale să scrie istorie după ce o idee ambițioasă a fost concretizată chiar ieri. Este vorba despre o cercetare a unui medic imunolog cu privire la rezistența germenilor la antibiotice, cea mai mare problemă în acest moment, așa cum anunță OMS. Acesta a descoperit o soluție pentru imunizarea simultană împotriva a 26 de tulpini bacteriene rezistente la antibiotic și care se află în curs de autorizare pe piața suplimentelor, sub formă de pulbere, gel, capsule.

Unitatea de cercetare de la Călugăreni va realiza și transplant condrocitar autolog, intervenție pentru care există deja toată aparatura necesară, nouă și ultramodernă.

Dincolo de toate acestea, Sanimed deține și centru de cercetare structurat pe mai multe departamente, realizat cu bani europeni și corecții zero, așa cum a subliniat Cătălin Hideg, ambițios în ducerea la bun sfârșit a planurilor sale inovative, în ciuda piedicilor, a birocrației excesive și a problemelor pe care le întâmplină pentru autorizare și punere pe piață a producelor sale la prețuri care fac o reală concurență fabricilor europene.

Cu toate piedicile, echipa minunată de la Sanimed a reușit în 12 ani să realizeze proiecte impresionante, să aibă în portofoliu peste 1.800 de clienți, să dezvolte 27 de proiecte de cercetare și 7 proiecte cu finanțare europeană totală de circa 24 de milioane de euro și să lase în urmă produse de cea mai bună calitate.

Ultima modificare: 05.05.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul “DĂRUIM BUCURIE PRIN MIȘCARE” – CAMPANIE DE AJUTORARE A COPIILOR CU NEVOI SPECIALE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.